FIETS-4-DAAGSE

Kennen jullie een betere manier dan al fietsend een erg variërend landschap te ontdekken? Wij niet. Al fietsend doorkruis je de groene long die Bosland heet. Van het dichte bos met erg oude bomen naar het licht glooiende landschap van de Dommel. De fantastische fietspaden in dit stukje Bosland brengen jullie naar de heidegebieden en de zandvlaktes. Je fietst er vanaf 2018 zelfs tussen de boomkruinen.
’s Avonds geniet je van de leuke en erg gezellige stadjes. Uitrusten in de wellness en leer wat bij over de typische glaskunst. Deze fietsvierdaagse zal jullie bijblijven en je zal terugkeren naar het fantastische Bosland!

Deze aanbieding is inclusief:

 • 1 nacht in B&B Paenhoeve (of vergelijkbaar)
 • 1 nacht in Hotel De Boskar (of vergelijkbaar)
 • 1 nacht in Joe Cabin (of vergelijkbaar)
 • Ontbijt
 • Bagagetransport
 • Bezoek aan glasmuseum ‘Het Glazen Huis’
 • Bezoek aan Duitse militaire begraafplaats te Lommel
 • Infopakket met kaart van de fietstour in verschillende talen
 • Infopakket met kaart van de mountainbiketour in verschillende talen
 • Infopakket over de mogelijke wandelroutes in Bosland
 • Fietsverhuur mogelijk (extra toelage)
 • Telefoonservice (7/7 bereikbaar)

Naar de oorsprong van het fietsroutenetwerk? Kom naar Limburg. Kom naar Bosland. De fietsroutes in Bosland maken een belangrijk deel uit van het Limburgse fietsroutenetwerk!

Zoef door hoofdzakelijk vlakke landschappen, langs rustige, grotendeels autovrije wegen en door eindeloze bossen. Vanop je tweewieler ontdek je unieke heidelandschappen, meertjes en kanalen. Schrik niet als je onderweg fraaie wind- en watermolens en bijzondere kunstwerken van wilgentakken tegenkomt. Op en langs de route vind je bovendien fietsvriendelijke horecazaken waar het aangenaam verpozen is.

Bekijk ook de flyer: fietsvierdaagse!

Dag 1: Welkom in Hechtel-Eksel

Op de eerste dag van je vakantie arriveer je in Eksel. Dit dorp omsloten door het groen herbergt enkele prachtige teutenhuizen. Je wordt ontvangen met een glaasje cava waarna je meteen de fiets opspringt voor een indrukwekkende kortere fietstocht. Je trapt meteen naar het hart van Bosland. Daar wacht je een indrukwekkend moment. Het is immers niet zo bekend maar Bosland herbergt de grootste Duitse militaire begraafplaats van West-Europa. Meer dan 40.000 Duitse soldaten vinden hier hun laatste rustplek. Het gebied is 16 hectare groot en stemt tot nadenken. In het plaatselijke cafeetje drink of eet je wat lekkers om te bekomen, waarna je weer naar B&B Paenhoeve fietst. Hier wacht de erg mooie kamer op je en de gastvrouw vertelt je graag wat meer over deze historische gebouwen.

Dag 2: Naar de stad van Bruegel de Oude

’s Morgens word je gewekt door de fluitende vogeltjes. Het ontbijt ruikt al heerlijk en de fietsen staan klaar voor vertrek. Zoevend rijdt je door het mythische ‘Hobos’ richting Kleine-Brogel en Grote-Brogel. De Dommelvallei is een pareltje. Misschien kan je wel een bever spotten. De velden brengen je uiteindelijk in het pittoreske stadje Peer, waar men in het centrum zelfs een fietsstraat heeft. De fiets is hier koning. In de wellness van het hotel kom je helemaal tot rust. De Peerse markt leent zich perfect voor een gezellig etentje.

Dag 3: Lommel, de stad van zand en glas

De langste tocht leidt je over ‘Pelt’ naar het prachtige Lommel. Je doorkruist de opeenvolgende natuurgebieden: ‘Hageven’, ‘Wateringen’, ‘Heuvelse Heide’, ‘Blekerheide’ en ‘Sahara’. Uiteindelijk kom je aan in het Lommelse stadscentrum waar een historische markt het erg gezellig maakt. Maar ook de moderne architectuur heeft hier zijn plaats. Maak je snel klaar voor een bezoekje aan het glasmuseum ‘Het Glazen Huis’. In de zomermaanden kan je hier tot de late uurtjes op terras zitten en bruist het er van de activiteiten. Jullie slaapplek is vlakbij.

Dag 4: Tot ziens in Bosland!

Jullie laatste fietstocht staat voor de deur. De ‘kanalentocht’ leidt jullie eerst naar ‘De Blauwe Kei’, een gezellig dorpje op de grens van Lommel en de Antwerpse Kempen. Van hieruit volgen jullie het kanaal van Beverlo. Van ver zien jullie het immense ‘Kristalpark’ en langsheen het militaire domein van Leopoldsburg, het was hier dat de eerste Vlaamse wolf verbleef, keren jullie terug naar Eksel. Jullie fietsvakantie zit er op. De koffers staan klaar om te worden ingeladen. We babbelen nog even na waarna jullie, beloofd, tevreden huiswaarts keren.

Prijs op aanvraag. Boeken? Stuur een mailtje naar info@forestique.be!

Hallo
Boslander

Heb je een vraag?

Stuur even een bericht